Vi har väntat på att laget ska vakna till

Det satt långt inne, innan Visby Roma vaknade till liv, fick hål på Lindlöven och avslutade med en femetta. Nu kan laget avgöra det här i Lindesberg på fredag.

25 februari 2020 21:58

Vi är många som väntat på att det här laget ska vakna till. Det tog två perioder, eller åtminstone en och en halv innan Visby Roma-maskinen började röra på sig, när playoff drog igång den här mörka och kalla tisdagskvällen i slutet av februari.

För hemmalaget stod åter inte att känna igen i den första perioden. I stället var det gästerna som kom ut taggat till tänderna. Det small i stort sett i varje närkamp och Lindlöven for runt som bålgetingar i anfallszon.

1–0-målet var visserligen turligt och kom efter en målvaktsretur, precis när Visby Roma blivit fulltaligt. 2–0 var desto snyggare. Ett läckert anfall avslutades med att Linus Lundberg serverade Daniel Backman med en diagonalare på bortre stolpen. Hemmaförsvaret var bortspelat och Backman hade bara att sätta fram klubban och raka in pucken.

 

Visby Roma gjorde en bättre mittenperioden, men lyckades inte spräcka Isak Mantlers nolla och uppförsbacken kändes allt brantare. Jag vet inte hur snacket gick i hemmalagets omklädningsrum inför avslutningen, men något fick Visby Roma att tro på det här. Tredje perioden hann knappt börja innan kaptenen Mikael Adamsson reducerat. Det var kvitterat tre minuter senare och sedan kom matchens snyggaste mål. Ryker Leer trampade runt kassen och serverade Teemu Huttu i slottet – och Visby Roma hade vänt på steken. I sista perioden var det inget snack och slutade 5–3. Lindlöven kom igenstans, förutom en sen reducering i powerplay och förlusten måste kännas mentalt jobbig efter den fina inledningen.

 

Att just spelare som Adamsson, Huttu, Leer och Adrian Elefalk kliver fram om levererar när det behövs som mest är direkt nödvändigt för det här laget. Den offensiva kvartetten har haft märkbart svårt under allettans andra halva och knappt synts till. Av bara farten skulle jag inte bli förvånad om någon av dessa herrar åter kliver fram på fredag och skickar Lindlöven på tidig semester.

 

Matchfakta

Playoff 1 1:3

Visby Roma 5

Lindlöven 3

(0–2, 0–0, 5–1)

Period 1: 0–1 (8.56) Erik Broman, 0–2 (12.22) Daniel Backman. Skott: 13–15. 

Period 2: –. Skott: 13–9.

Period 3: 1–2 (0.19) Mikael Adamsson (Hampus Falk, Adrian Elefalk, 2–2 (3.36) Adrian Elefalk (Erik Palm, Mikael Adamsson), 3–2 (8.19) Teemu Huttu (Ryker Leer), 4–2 (18.14) Teemu Huttu, 4–3 (18.53) Anton Björmkan, 5–3 (19.22) Mikael Adamsson (Daniel Marmenlind). 

Skott: 39–32.

Publik: 1 212.

Så jobbar vi med nyheter
Michael Häglund