Artister klara för välgörenhetsgala

Nu är artisterna till höstens välgörenhetsgala "Lett u hjelpe" i stort sett klar. "Det är artister med stora hjärtan", säger Fredrik Emdén.

22 september 2014 09:12

Den 27 november arrangeras välgörenhetsgalan i Visby Domkyrka, till förmån för det lettiska kriscentret, Zante cricescenter, som hjälper utsatta barn. I många år har gotlänningar, med Oscar Pettersson från Lojsta i spetsen, samlat in kläder och andra förnödenheter som han sedan kört med lastbil till staden Tukums i Lettland. Galan är ytterligare ett sätt att hjälpa till i insamlingen.

Tio artister är klara och möjligen tillkommer någon fler, berättar Fredrik Emdén, en av cirka tio personer som tillsammans står bakom galan. Artisterna är Anna Stadling, Jono, Julia Bergwall, Tilly, Glimra, Mojje, Jimmy Ahlén, Markus, Safari goes Pink Floyd och Officerskören. Han är mycket nöjd med laguppställningen.

– Det är artister som gör sig väldigt bra i den här miljön som domkyrkan innebär.

De flesta är gotländska artister, men inte alla. En av Fredrik Emdéns personliga favoriter är Markus, en singersongwriter från Örebro.

– Han är ny som artist och spelade på Hammer i vintras. Han kan verkligen få allting att tystna omkring honom. Han blir nog väldigt bra i den här miljön.

Galan hålls i adventstid och har ett budskap som manar till givmildhet och solidaritet.

– Det här är artister med stora hjärtan som kommer kunna förmedla känslan till dem som kommer och lyssnar, säger Fredrik Emdén.

Mer information om galan och biljetter finns på den nystartade facebook-sidan Lett u hjelpe (extern länk).

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa