I dag ska polisens olika team hålla möte för att sammanfatta veckan som gått. Innan statistiken har sammanställts och alla rapporter har skrivits är det svårt att säga något om hur veckan varit ur polisiär synpunkt.
- Det känns som att det varit lugnare, säger Jessica Larsdotter, chef för polisens citygrupp.
Fredagsnatten beskrivs från polisens sida som relativt lugn. Det var mycket folk ute och rörde sig på stan. Tre personer greps för ringa narkotika brott, det vill säga de påträffades påverkade av narkotika eller med små mängder som tydde på eget bruk, inte försäljning. Stora mängder alkohol hälldes ut och 13 personer omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Ett antal stökiga personer avlägsnades också och två anmälningar om misshandel kom in under natten.

Bråkig lördag
Många besökare lämnade ön under lördagen. Dessutom var vädret sämre. Sammantaget gjorde det att färre människor var i rörelse under lördagsnatten. Trots det betecknar polisen natten som stökig. Mycket småbråk runt om i stan och åtta personer som omhändertogs enlig LOB. En person påträffades drograttfull på strandpromenaden och tio personer greps för narkotikabrott.
Tio misshandelsfall anmäldes varav flera är under utredning.
På Adelsgatan gick två berusade män och misshandlade folk de passerade. Fyra killar kom i deras väg innan polisen kom till platsen. En av männen greps, en 40-åring hemmahörande i Katrineholm, den andra försvann oidentifierad. Inget av offren fick allvarligare skador. Mannen som gripits togs in och fick sova ruset av sig innan han förhördes på söndagen. I går kväll satt han fortfarande anhållen.

Våldtäkter utreds
Vid Hamnplan misshandlades tre killar av två-tre okända personer. Mycket folk var i rörelse, en buss i från Kneippbyn hade just anlänt, och det var svårt att avgöra vad som hände.
Flera fall av misshandel har anmälts tidigare under veckan, men inget av offren har fått några större skador.
- Det värsta som har varit under veckan är de tre fallen av våldtäckt för ett par nätter sedan, säger Jessica Larsdotter, som är dagvill efter att ha jobbat flera nätter i rad.
Anmälningarna om sexualbrott inkom under torsdagsnatten, två personer anhölls misstänkta för våldtäckt. Båda har släppts, men brotten utreds fortfarande.
Veronika Skärlund