Fler förhör efter helgens överfallsvåldtäkt

Den kvinna som på söndagen anmält att hon våldtagits i ett grönområde i södra Visby kommer att höras igen under måndagen.

27 september 2015 13:32

Ett område med träd och buskage vid Järnvägsgatan i Visby spärrades av under den tidiga söndagsmorgonen.

Polisen var under söndagen mycket förtegen i ärendet, och uttalade sig inte annat än att man hade bekräftat att ett grovt våldbrott genomförts i närheten av rondellen strax söder om Söderport i Visby.

Vakthavande polisbefäl Björn Tannfelt var vid 13-tiden fåordig om brottets karaktär.

– Vi jobbar med en grej som vi i nuläget inte kan vara så öppna med. Det är ett våldsbrott som har skett i Visby, sade Björn Tannfelt.

Hänger det ihop med det avspärrade området norr om ÖoB?

– Ja. Det är avspärrat nu i avvaktan på tekniker. För närvarande kan jag inte lämna mer information än så.

Vid 20-tiden på kvällen meddelade Björn Tannfelt att brottet man arbetat med är en våldtäkt.

En kvinna i 20-årsåldern har anmält att hon blivit utsatt för en fullbordad våldtäkt vid 01-tiden under natten mot söndagen.

Polisens kriminaltekniker har gått igenom brottsplatsen och man har även sökt i området med en kriminalsökhund. Spår har säkrats och kommer att skickas iväg för analys under måndagen.

Har någon gripits för brottet?

– Nej, vi har inte gripit någon i nuläget, säger Björn Tannfelt.

Eventuella vittnen till händelsen anmodas höra av sig till polisen på telefon 114 14.

– Vi är intresserade av eventuella iakttagelser från vittnen. Om det är någon som sett något på platsen under natten får de gärna höra av sig till oss, vi tar emot tips dygnet runt, säger Björn Tannfelt.

Avspärrningarna vid platsen är hävdes under söndagen.

 

På måndagsmorgonen hade ännu ingen misstänkt gripits för våldtäkten. Ayman Aboulaich vid polisen bekräftar att kvinnan har lämnat ett signalement av mannen.

– Vi vill att hon blir hörd en gång till innan vi går ut med något signalement.

Kvinnan kommer att höras under måndagen och eventuellt kommer fler förhör att hållas med exempelvis boende i närheten av brottsplatsen. Några vittnen till själva händelsen har man i nuläget inte.

– Finns det personer som varit i närheten eller gått förbi platsen vid tiden för brottet så vill vi att de hör av sig. Vi är intresserade av allt, säger Ayman Aboulaich.

Han vill inte gå närmare in på hur polisen kommer att arbeta med utredningen.

– Vi följer ett visst arbetssätt när vi har ett våldsbrott med en okänd gärningsman, jag vill inte gå in på några detaljer.

Hur mår kvinnan?

– Jag har inte pratat med henne själv. Hon har inte skador som innebär att hon behöver vård, men hon är naturligtvis chockad, säger Ayman Aboulaich. 

 

Har du uppgifter som kan vara av intresse för polisen? Ring 114 14.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa