Bokklok är en av många aktörer som under den senaste tiden byggt eller bygger lägenheter på A7-området i Visby. Vid bolagets kvarter Kaptenen, beläget mellan Ada Blocks gata, Greta Arvidssons gata och Stora Törneqvior, finns det i dag fler parkeringsplatser än vad bolaget i själva verket beviljats bygglov för.

Bokloks förklaring är att entreprenören som anlagt p-platserna helt enkelt upprättat ett för stort antal parkeringsplatser.

– Vår markentreprenör har anlagt för många p-platser i förhållande till bygglovet. Dessa ska självklart tas bort, säger Sacha Pardon, pressansvarig på Boklok.

Artikelbild

Hur kommer det sig att ingen har koll på att det är på väg att anläggas för många parkeringsplatser?

– Markentreprenören gick för fort fram och asfalterade fler p-platser än vad som var avsett enligt ritningarna för det befintliga bygglovet. Man hade hoppats på bygglov för fler men fick avslag och nu får de återställa marken.

Sammanlagt är det sex parkeringsplatser vid Boklok-kvarteret som nu ska tas bort.

Enligt Boklok är samtliga p-platser outhyrda och omärkta. Att sex platser försvinner är därav inget som kommer beröra de boende.

Artikelbild

– Nej, alla lägenheterna har en p-plats var. De sex p-platserna som måste tas bort har varit utöver de boendes parkeringar, säger Sacha Pardon.

Boklok säger att de otillåtna p-platserna ska vara borttagna till påsk.

simon.nilsson@gotlandsmedia.se