Helagotland.se har i flera artiklar berättat om den fram- och tillbaka-process som varit med Region Gotlands åtta villatomter i kvarteret Malajen på A7-fältet. Tomterna lades ut till försäljning av mäklarbyrån Era i december och såldes då på kort tid till åtta familjer. Men eftersom mäklarfirman frångått vissa punkter i sitt avtal med regionen (bland annat att man inte annonserat ut tomterna i rätt utsträckning) beslutade regionfullmäktige att stoppa hela affären.

Efter flera turer om ifall de första familjerna skulle få köpa eller ej, beslutade regionstyrelsen förra tisdagen att de åtta tomtförsäljningarna till syvende och sist ska göras om på nytt.

LÄS ÄVEN: Då blir tomterna till salu igen

Artikelbild

| Tomterna på Greta Arvidssons gata är åter ute till försäljning.

På torsdagskvällen dök de åtta tomterna således upp på Eras hemsida, samt på sajterna Blocket och Hemnet. Under fredagen annonserades också tomterna i GA och GT (vilket var en av punkterna som ignorerades i avtalet mellan mäklaren och regionen i den första säljprocessen).

Enligt det nya avtalet ska tomterna nu annonseras i minst 10 arbetsdagar innan försäljningarna över huvud taget kan avslutas. Den första affären kritiserades starkt för att försäljningarna var klappade och klara på endast tre dagar efter att tomterna släppts.

LÄS ÄVEN: Försäljningen av regionens tomter stred mot avtal

Enligt bestämmelserna kan endast privatpersoner köpa tomterna, inte juridiska personer. Villor får enligt detaljplanen byggas i maximalt två våningar på tomterna.