Innehållet i fyllda bröd kan varieras efter smak. Ofta står det små burkar med en liten klick kvar i kylskåpet, som pesto, inlagda tomater eller paprika och oliver. Hacka samman, bind med lite ost och man har en god fyllning. Fyllda bröd är perfekt restmat.

Vi använder gärna rivna rotsaker, olika örter, nötter och ost. Rödbetor och morötter ger bröden en fantastiskt läcker färg, dessutom blir de saftiga.

Lite i taget

Artikelbild

| En saftig morotsbulle är svårt att säga nej till.

Några saker är bra att tänka på när man bakar. Degvätskan får inte vara för varm, då dör jästen. Det blir däremot aldrig fel om vätskan är för kall, det tar bara längre tid för degen att jäsa. Har man tid till detta så är det att föredra, då får bröden mer smak.

Sedan är det mjölet. Man ska inte tillsätta allt på en gång utan lite i taget, då har man koll på när degen blir som man vill att den ska vara. Använder man maskin behöver man oftast lite mindre mängd mjöl än vad som anges.

Dubbelt så stor

Jästiderna är kluriga. Värmen i rummet och temperaturen på degen avgör hur snabbt det går. På sommaren när det är väldigt varmt i köket kan det gå lite för fort, och när det är kallt kan det känns som det tar evigheter. När degen eller brödet har jäst och blivit nästan dubbel så stor är det klart.

Artikelbild

| Det här brödet är fyllt av godsaker som salami, basilika, soltorkade tomater och Västerbottensost. Gott som tillbehör till soppan eller salladen.

Låt er nu inte avskräckas från att baka, det finns få saker som är så ljuvligt som nybakat bröd.