Gotland i sorg: Alex, 19, avled vid studentfirande

Alex Backéus, 19, omkom av skador som han fått efter att ha hamnat mellan en traktor och dess släp.

12 juni 2016 08:48

UPPDATERAD: Helagotland.se har varit i kontakt med Alex Backéus familj som godkänt namnpublicering.

- Skriv om min son, den bäste, skriver hans pappa Daniel Backéus i ett sms.

 

BLOGG: Glädjens dag slutade i en sorgens natt

 

Vid 23.15 på fredagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till Söderväg i Visby, där en olycka skett vid ÖB-rondellen.

- Det är en yngre man som blivit påkörd av en traktor och han fick föras med ambulans till Visby lasarett. Enligt obekräftade uppgifter ska han ha varit med på ett studentflak, fallit av och blivit påkörd, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral i Stockholm.

Flera ungdomar som firade sin student ska ha varit närvarande vid olyckan.

- Vi har en patrull på sjukhuset och en patrull som samlat ihop studenterna. Det är många av dem som är chockade, säger Fredrik Andersson strax efter midnatt.

Vid 01.35 bekräftade polisen att mannen avlidit av sina skador.

- Vi kan bekräfta att han avlidit. Vi har även underrättat anhöriga. Vi vet inte exakt vad som har hänt men troligtvis har han ramlat ner mellan traktor och flak och hamnat under flaket, säger Fredrik Andersson.

Polisen har nu tagit traktorn och flaket i beslag för att utreda händelsen vidare. De övriga studenterna som var med vid olyckan är flera väldigt chockade.

- De är ordentligt chockade. De håller nu till i Röda Korsets samlingslokal. Sedan finns det även samverkan med räddningstjänsten och kommunens krisgrupp. Detta är så tragiskt, säger Fredrik Andersson.

 

LÄS ÄVEN: Kriscenter öppnar i Visby domkyrka

 

BLOGG: Glädjens dag blev till en sorgens natt

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa