Gotländskt på bröllopsmenyn

Stenhuse Gård och Tomas Pettersson kommer återigen leverera gotländska råvaror till ett prinsessbröllop.

7 juni 2013 06:45

När kronprinsessan Victoria gifte sig med Daniel fick Stenhuse Gård leverera flera gotländska primörer till bröllopet. Nu är det dags igen, det bekräftar Stefano Catenacci, kökschef på Operakällaren och kunglig hovtraktör i ett mejl till helagotland.se. Han vill dock inte berätta vad det är som Stenhuse Gård kommer att bidra med - men säger att det inte är jordgubbar.

– Kan tyvärr inte säga något, då avslöjar jag vad det är, skriver Stefano Catenacci i ett mejl.

Tomas Pettersson, Stenhuse, är glad över att återigen få vara med och bidra till ett prinsessbröllop. Han har tidigare haft med gotländska råvaror på flera nobelmiddagar och kronprinsessan Victorias bröllop.

– Vi kommer att sitta och kolla på lördag. Sen hoppas vi förstås att de kommer nämna oss. De gjorde de på bröllopet för kronprinsessan Victoria, säger Tomas Pettersson.

När fick du förfrågan?

– Det är ett tag sedan. Sedan håller de på och tänker lite på menyn. När det blir gotländska råvaror med, så kom vi nog på tal, säger Tomas Pettersson.

Hur känns det att få leverera till ett bröllop?

Det är väldigt roligt. När det väl blir känt kommer vi att göra lite reklam med det, säger Tomas Pettersson.

Han får dock inte berätta vad det är för råvaror han kommer att ha med på bröllopet.

Men det har varit nervöst. Vintern blev ju rätt lång, säger han och skrattar.

Kanske är det gotländsk sparris som serveras på bröllopet. Men först på lördag så vet vi.

 

Så jobbar vi med nyheter