När lunchpengarna tryter eller när du inte vill gå ut och äta, då är matlådan är perfekt. Att äta rester är dessutom klimatsmart. Det går heller inte att komma ifrån att det är både enkelt och billigt. Men man måste tänka till om man är ovan.

Med egen låda styr du helt själv. Laga exempelvis dubbla portioner, lägg i matlådor och frys in så har du omgångar. Fyll i transparanta glasburkar, så att du enkelt ser vad du har i dina lådor. I dag har de flesta butiker ett bra sortiment av glasburkar i olika storlekar med bra tätslutande lock.

Komma ihåg

Artikelbild

| Chili con carne är lätt att göra och sköter sig själv på spisen. Den blir dessutom godare dagen efter.

I vår matlåda vill vi ha mat som smakar lika gott dagen efter tillagningen och ska det vara lätt att ta med sig. Sist men inte minst gäller det att komma ihåg att få lådan med sig till jobbet (lovar att det kommer att fungera efter ett par missar).

Vi läste en undersökning från Ica om att 26 procent skulle vilja ha matlåda till jobbet oftare än vad de har i dag. Men det är tre saker som krävs om det ska bli så:

1. Hjälp att planera.

2. Påminnelse om att göra.

Artikelbild

| Den vegetariska linsgrytan kan du alternera med tillbehören ris eller matvete. På så sätt får du två lunchlådor.

3. Inspiration på bra recept.

Tre matlådor

Artikelbild

| Soppa kan tyckas krångligt i en lunchlåda, men med en bra burk med tätslutande lock kan du njuta av den rostade sötpotatissoppan även på jobbet.

Sagt och gjort. Nu ska ni få hjälp. Första lådan blir en rejäl sats chili con carne på ett klassiskt recept. Det blir glädje varje gång den öppnas. Sedan har vi linsgrytan med matvete eller ris i den andra. Till sist fyller vi några matlådor med en underbar rostad sötpotatissoppa. Här krävs det burkar med ett ordentligt snäpplock så att det inte läcker. Tre bra alternativ och riktigt goda luncher. Lycka till!