Moderaterna har lämnat in en misstroendeförklaring mot Annika Strandhäll för hur hon har agerat när Försäkringskassans förra generaldirektör Ann-Marie Begler fick sparken.

M, KD, SD och L har redan sagt att de kommer att rösta för misstroendeförklaringen nästa vecka. Men det räcker inte för att fälla ministern. Även Centerröster behövs.

Det är uppenbart att det går att fatta beslut nu i dag. Och jag ser inget skäl att man ska vänta ut EU-kampanjen. Det är två helt olika saker, säger Ulf Kristersson.

Annat fokus

C-ledaren Annie Lööf har hänvisat till att hon och partiet nu har fullt fokus på valrörelsen och att riksdagsgruppen ska bestämma sig före omröstningen den 28 maj klockan 12.

Så kan man säga om man till varje pris vill rädda Socialdemokraternas valrörelse, men det kan väl knappast vara avsikten, säger Kristersson.
Det här är två helt olika frågor. Man måste väl kunna diskutera två saker samtidigt. Det händer fler saker i Sverige än EU-valrörelsen.

Akut fråga

Enligt Kristersson finns redan tillräckligt mycket uppgifter på bordet, och det är heller inte nödvändigt att invänta den pågående KU-granskningen i samma ärende, anser han.

Nu har vi en akut fråga. Den avgörs tisdagen den 28 maj och de allra flesta partier har tagit ställning. Det finns ett stort misstroende mot Annika Strandhäll och jag tycker att även Centern ska ta ställning och berätta för väljarna hur de ser på detta, säger Kristersson.