Vårkonsert med Campanakören

CAMPANAKÖREN har haft sina årliga vårkonserter i Endre bygdegård.

18 maj 2006 06:00
Publiken fick njuta av kör och solister och, en för dessa tillfällen, särskilt hopplockad orkester. Alltsammans under ledning av körledare Jan-Erik Ahlström som stod för några av körarrangemangen och tillika var pianist. Övriga musiker var Jonas Karlsson på gitarr, Jonas Ahlström på trummor och Anders Östergren på bas.
Denna gång hade konserterna utformats som ett melodikryss. Åhörarna fick aktivt delta med egna kryss samt, naturligtvis, allsång. Som melodikryssledare fick Daga Karlsson och Palle Svensson kommentera och ge ledtrådar och en hel del kluriga skämt.
Konserten bestod av en blandning av allsköns sång och musik. Solister varvades med rena körsånger varav Verdis "Fångarnas kör" ur Nebukadnessar blev uppmärksammad. Att körens tillväxt är säkrad visades av Angelica Klasson, Linda Silvergren och Sara Ohlsson som framförde ett medley med senaste schlagers.
Publiken var med på noterna när Ninni Löwenhamn lärde kören båda att dansa och att sjunga stämmor på grekiska. Flera ur publiken gissade på att sången kom från Ryssland, kanske för att dansen var något svårtolkad.
Ett uppskattat framträdande stod Hans Moberg för, som 60-tals flower-powersångare i "California dreamin?" med uppbackning av hela kören och charmigt värre var det när Eleonore och Kenth Gränefjord sjöng "Du/jag är min/din man". De orsakade förstås starka applåder liksom Leila Larssons och Ulf Bogrens framförande av "E´de´de´här du kallar kärlek".
Så jobbar vi med nyheter