Svårt att få bord inför matchen mot Schweiz

Fullt. Fullt. Fullt. Det svarar ägarna när man ringer och försöker boka ett bord vid 16:00. Men nu har fler köpt tillstånd för att visa matchen och vi har den senaste listan.

3 juli 2018 11:04

På tisdagskvällen smäller det. Åttondelsfinal mellan Sverige och Schweiz i fotbolls-VM 2018. En fotbollsfeber har spridit sig över hela landet och nu visar ännu fler arrangörer Sveriges matcher.

– Det är extra roligt med jippon och jag förväntar mig en härlig stämning, säger Björn Simonsson vid Fiket i Burgsvik.

UPPDATERAD LISTA: Här kan du se fotbolls-VM

Fotbollsfebern märks inte minst på alla barer och restauranger. I hopp om att hitta ett bord går teleforna varma och ägarna blir bombarderade med förfrågningar. Vissa telefonsvarare har till och med inspelat att det är fullt ikväll.

– Jag har aldrig upplevt ett sånt här tryck. Folk törstar efter platser men det är helt fullt, säger Johan Kurelid vid Wisby Hof.

Bildextra: VM-fest när Sverige slog Sydkorea

Vissa platser som tidigare visat matchen är abonnerat av företag inför kvällen och därav släpper de inte in gäster som inte är skrivna på gästlistan. Flera restauranger har köpt fler tv-skärmar för att flera gäster enklare ska se. Kallis har satt 18-årsgräns för att lätta på trycket.

– Det är ett jättetryck och vi förväntas oss fullt. Men det här är drömmen, säger Tobbe Larsson vid Kallis.

Om man vill ha större chans att få se matchen på en restaurang så är det bort från muren, tälten och Almedalen som gäller. Men även där gäller det att vara i tid.

– Vi förväntar oss i princip fullt, säger Björn Simonsson.

Så jobbar vi med nyheter
Philip Sandell