Årets gotlänning gjorde mål i NHL

Johan Larsson, nyligen framröstad till Årets gotlänning, gjorde ett av Buffalos mål i nattens segermatch mot New York Islanders.

13 februari 2019 10:42

I förra veckan fick Johan Larsson, genom sin mamma Gunilla Bendelin Larsson, ta emot priset som Årets gotlänning 2018, främst för det VM-guld han var med och vann i Danmark i maj i fjol.

LÄS MER: Han är Årets gotlänning 2018!

Som ett några dagar för sent firande av utmärkelsen slog 27-åringen till med säsongens femte mål i NHL under natten mellan tisdag och onsdag, när hans Buffalo besegrade New York Islanders med 3-1 på hemmaplan.

Johan Larsson stod för 3-1-målet i slutskedet av matchen, och det var nog ett av de enklare målen som gotlänningen stått för i sin karriär. Efter ett skott från lagkamraten Kyle Okposo kunde Larsson snappa upp pucken några centimeter från mållinjen och peta in den. (Se målet här ovanför).

Johan Larsson har hittills den här säsongen stått för 9 poäng (5 mål och 4 assist) på 48 matcher. Hans Buffalo Sabres ligger några enstaka poäng utanför slutspelsplats i dagsläget, och är i allra högsta grad med i kampen om de åtråvärda platserna ovanför slutspelsstrecket.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg