Regn och snö (!) när kraftiga ovädret drog in

Tisdagens oväder började redan på morgonkvisten – och bjöd sen även på en något tidig överraskning. "Inget snack om att det regnat kraftigt".

17 september 2019 18:37

Till helgen lovar SMHI sol och temperaturer strax under 20 grader. Tisdagens väder däremot var i närmaste det motsatta.

De första regndropparna från det utlovade ovädret (SMHI utfärdade under måndagskvällen en klass 1-varning för stora regnmängder) föll redan under tidigt morgon. Det berättar meteorologen Lars Knutsson vid SMHI.

– Första skurarna kom i morse över ön. Sen har det matats på under dagen och på sina håll regnar det än, säger han vid klockan 18 på tisdagen.

De allra största regnmängderna fick norra delarna av Gotland. Men i stort sett hela ön ska enligt Lars Knutsson ha fått några droppar.

På norra Gotland ser regnskurarna även ut att ha fört med sig hagel och snö. Ovan kan du se en bild från Othem, tagen runt klockan 13, tisdag. Även i Lärbro har snön synts. Något som P4 Gotland uppmärksammat.

– Det är inget snack om att det regnat kraftigt. Jag har inga uppgifter om hagel, men det är sannerligen inte omöjligt att det har kommit. Det kan mycket väl förekomma i hagel i samband med kraftiga regnskurar likt dessa, förklarar Lars Knutsson.

Under natten till onsdag kan regnet dröja sig kvar över delar av ön.

– Det regnet är inte lika kraftigt som dagens, säger Lars Knutsson.

För onsdag väntar uppehållsväder, enligt prognosen. Dock kan enstaka, lokala skurar förekomma. Även vinden gör comeback.

Även på andra håll i landet har regnet fallit. Och snön, som i Värmland. Något som bland annat Expressen rapporterat. 

SMHI:s hemsida kan du läsa mer om väderläget kommande dagar. 

Så jobbar vi med nyheter
Simon Nilsson