Under kvällen den 23 november sköts en man i 30-årsåldern med flera skott i centrala Falun. Offret fördes allvarligt skadad akut med ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

I tisdags häktades en 36-årig man hemmahörande på Gotland för dådet. Han är misstänkt på sannolika skäl, den starkare misstankegraden.

LÄS MER: Gotlänning häktad för mordförsök

Artikelbild

| Det var under kvällen den 23 november som en man sköts med flera skott i centrala Falun. Offret fördes allvarligt skadad akut med ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Utöver misstankarna om försök till mord, så är 36-åringen också på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott, vapenbrott och narkotikabrott.

– Till att börja med greps han misstänkt för andra brott, nämligen narkotikabrottet och vapenbrottet. Sedan har det under utredningens gång framkommit uppgifter som gjort att han har blivit på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, säger kammaråklagare Kristofer Magnusson.

Vad rör det sig om för uppgifter?

– Man kan säga att det är en kombination av olika fynd av föremål som vi har hittat, vissa förhörsuppgifter och sen även vad vi har kunnat ta del av i undersökning av beslagtagna mobiltelefoner, säger Kristofer Magnusson och fortsätter:

– Jag förstår att det kan låta kryptiskt och diffust men mycket mer än så kan jag inte säga i nuläget med hänsyn till sekretess.

– En person blev skjuten i centrala Falun i torsdags kväll och den person som nu är häktad är nu på sannolika skäl misstänkt för det brottet.

Åklagaren tror att utredningen kommer pågå en tid framöver.

– Vi är inställda på en ganska omfattande utredning som kräver flera tekniska undersökningar.

Åtalsfristen är i nuläget satt till två veckor, den 12 december.

– Det kommer inte vara möjligt att bli klara på den tiden, utan det kommer bli aktuellt med förlängningar. Jag har svårt att tro att det kommer bli klart före årsskiftet, säger kammaråklagare Kristofer Magnusson.

36-åringen företräds av advokat Per Borgblad.

Hur mår din klient?

– Han nekar till brott och att då sitta häktad är ju naturligtvis inget roligt. Han mår inte bra, men är ändå samlad, säger Per Borgblad som inte vill kommentera ärendet vidare med hänvisning till sekretess.