Åklagaren: "Har säkrat viss teknisk bevisning"

De fem män som misstänks för våldtäkt av en kvinna i 30-årsåldern har nu tilldelats offentliga försvarare. Den sjätte mannen, som inte anhölls, är ännu inte avskriven från utredningen.

3 oktober 2016 12:22

Våldtäkten ska ha skett i en bostad i Visby under natten till söndagen. Enligt anmälan är det en kvinna i 30-årsåldern som blivit våldtagen.

I första skedet greps sex personer skäligen misstänkta för brottet. Senare under söndagskvällen anhölls dock bara fem av dem misstänkta för grov våldtäkt. Då hade misstankegraden ändrats till "sannolika skäl", vilket är den högre graden.

LÄS MER: Misstänkt våldtäkt i Visby – fem män anhållna

Åklagare Mats Wihlborg, som är den som i nuläget arbetar med händelsen, säger dock att den sjätte mannen ännu inte är helt avskriven från fallet.

– Han är försatt på fri fot, och det blir man ju vanligtvis inte om man är misstänkt för ett såhär grovt brott. Rent formellt är han dock fortfarande misstänkt, men vi ska kolla av ganska snabbt om den misstanken ska stå kvar, säger han.

Under måndagen handlar det huvudsakliga utredningsarbetet om förhör. Mats Wihlborg, som i övrigt är förtegen kring händelsen, säger att det även finns annan bevisning.

– Man har säkrat viss teknisk bevisning, det kan jag säga.

De fem anhållna männen ska begäras häktade senast på onsdag. Till offentliga försvarare för männen har advokaterna Margaretha Dufvenmark, Eva Ernstsson, Lars Dahlström, Bengt Loquist samt Solveig Sörlien utsetts. Helagotland.se har varit i kontakt med flera av försvararna, men ingen har varit villig att ge några kommentarer kring ärendet.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa