Brand i lada på mellersta Gotland

Vid 18.17 på tisdagen larmades räddningstjänsten till en gård på mellersta Gotland. "Det är alltid bra att vara på den säkra sidan", säger Henrik Johansson, yttre befäl vid Räddningstjänsten på Gotland.

14 maj 2019 19:59

Enligt Henrik Johansson, yttre befäl vid Räddningstjänsten på Gotland, uppstod branden efter att ägaren utfört en form av så kallade heta arbeten. Ladans träpanel ska då ha börjat brinna.

– Mannen märkte först inte att branden spridit sig till väggen. När han upptäckte den slet han loss panelen och släckte själv med hjälp av vatten, säger Henrik Johansson.

Mannen ringde trots det räddningstjänsten. En räddningsstyrka från Kräklingbo åkte då dit för att kontrollera att branden var riktigt släckt. Väl på plats kontrollerade och bekräftade räddningstjänsten just detta genom att använda sig utav en värmekamera.

– Mannen var lite orolig initialt och det är alltid bra att vara på den säkra sidan, säger Henrik Johansson, som var insatsledare på plats.

Är detta vanligt – att man tror sig ha släckt en brand?

– Vanligt vet jag inte, men det förekommer helt klart. Vanligast är det när det börjar brinna vid en spis. Man tror sig ha släckt men elden kan ta sig i fettet och fortsätta brinna i fläktkanalen. Därför är det, som nu, alltid bra att vara helt säker, säger Henrik Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Nilsson