GW Persson: "Tror faktiskt att mordet kommer lösas"

Kriminologiprofessorn Leif GW Persson tror att det 21 år gamla mordet på Wisby Hotell att kommer klaras upp. Han påtalar dock vikten av att utredningen inte pausas på nytt.

17 januari 2018 13:15

Den 12 december 1996 mördades nattportieren Christina Olofsson på Wisby Hotell med en bultsax. I 21 år har mordet förblivit olöst.

Under tisdagskvällen togs fallet åter igen upp i SVT:s "Veckans brott". Där uttalar sig den kända kriminologen Leif GW Persson om mordet och de nya spår som kommit fram i utredningen.

– Det hänger samman med att man säkrade en hel del material där, som man tidigare inte har gått igenom på det sätt som man kan göra i dag, säger Leif GW Persson i programmet.

LÄS MER: Fler har topsats – mordutredning går framåt

Det nämns att det finns nya misstänkta, teknisk bevisning och att mördaren troligen befunnit sig i missbrukarmiljö.

Leif GW Persson tror att det finns goda möjligheter till att mordet kommer klaras upp.

– Ja det tror jag faktiskt. Framme är man ju inte, men man är nära.

Han menar dock att det är viktigt att utredningen inte pausas på nytt.

– Problemen nu är att andra utredningar går ut över kalla fall-gruppen. Deras utredare har hög kompetens och anta att man flyttar alla utredare till aktuella ärenden så att det här får ligga en vända till, då tror jag att det är kört.

Kriminologen är också förvissad om anledningen till att Christina Olofsson mördades.

– Jag tror att det är för att hon kände igen personen som mördade henne, jag får för mig det. Annars finns det inga skäl att slå ihjäl henne egentligen. Det kan ha varit någon som har jobbat där, säger Leif GW Persson.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa