Här sökte sjöräddningen efter försvunna kvinnan

Många har sökt på land efter den försvunna kvinnan – även strandnära vatten har sökts igenom av Sjöräddningssällskapet i Visby. "Chansen att hitta henne är liten", säger Mats Stockmarr.

18 juli 2019 14:57

Sökandet efter den kvinna i 50-årsåldern som försvann från sitt hem i Visby den 7 juli fortsätter ännu. Missing People ordnade förra veckan två skallgångar nära kvinnans hem, och planerar ännu en till helgen som kommer. Men det är inte bara i Visbys grönområden som man har sökt efter kvinnan. Även till havs har letandet fortgått.

– Vi har gjort ett litet sök ner längs med Högklint och Södra hällarna förra veckan. Då har vi sökt strandnära med båt, men inte hittat någonting, berättar Mats Stockmarr.

Det är inte första gången Sjöräddningssällskapet kallas in för att hjälpa i sökandet efter någon försvunnen.

– Vi har gjort dessa typer av sökanden tidigare, men det är flera år tillbaks. Det händer då och då att vi får leta efter folk som har hamnat i vattnet, men då hittas de i de flesta fall rätt snabbt, säger Mats Stockmarr.

Han menar att fallet med kvinnan är annorlunda.

– Det är svårt att säga hur lång tid det kan ta att hitta henne om hon är i vattnet, då vi inte vet när hon i såfall ska ha ramlat i. Chansen att man blir hittad blir då ganska liten, speciellt när vi inte vet vad vi ska gå på.

Utöver de skallgångar som initierats av Missing People och Sjöräddningssällskapets sökande har även andra instanser varit delaktiga i sökandet efter kvinnan. Sjöfartsverket har inte tillfrågats att medverka i sökandet, men gav under en övning på onsdagen en hjälpande hand.

– Man gjorde en överflygning, då man helt enkelt flög över med en helikopter och tittade ner en stund. Det var egentligen mest för att vi råkade vara där på plats på grund av vår egna övning, vi var inte tillfrågade så det var inget officiellt sökande. Mer än så har vi inte varit involverade och jag vet inte om vi kommer bli det heller, säger Lars Ahlqvist, kommunikatör på Sjöfartsverket.

Mats Stockmarr vet inte om Sjöräddningssällskapet heller kommer vara med i något sökande efter kvinnan framöver.

– Det är om det kommer in något tips, som vi kanske blir tilldelade något sökområde, säger han.

Kvinnan anmäldes försvunnen från sitt hem i Visby i lördags förra veckan. Hetaste spåret i sökinsatsen är en röd damcykel. Den är av 80-talsmodell, treväxlad, har ett lyse av dynamomodell och med en svart fastmonterad cykelkorg av metall.

Observationer och tips om den försvunna kvinnan eller den röda damcykeln lämnas till polisen på 114 14 eller via polisens hemsida, polisen.se.

Så jobbar vi med nyheter
Ronja Hansen