Kicks efter stölden: "Psykisk påverkan"

Under tisdagen har polisen hållit förhör om den stora gruppstöld som skedde inne på Visby galleria på måndagen.

1 december 2015 16:10

Det var på måndagseftermiddagen som polisen fick in en anmälan om att en grupp på ett 20-tal personer, både kvinnor och män, hade kommit in till butiken Kicks på Östercentrum och försökt stjäla en mängd varor.

LÄS MER: Masstöld i affär

De avslöjades när de var på väg ut och larmbågarna gav ifrån sig ljud. De gav då tillbaka en del av varorna de stulit och begav sig sedan från gallerian. Hur många varor som butiken blev av med och till vilket värde är ännu inte helt utrett. Enligt dem som jobbade i butiken när det hände var situationen kaotisk med inte hotfull.

– Men självklart är det en psykisk påverkan för min personal när något sånt här händer även om ingen fysiskt kommit till skada, säger butikschefen Anneli Hammarbäck.

Under tisdagen har polisen hållit förhör med personalen för att kunna ringa in misstänkta. Det fanns inga övervakningskameror i butiken och därför saknas tydliga signalement, enligt polisen.

Mattias Wallin, stationsbefäl på polisen, tror att det kan bli svårt att binda eventuella identifierade personer till själva brotten.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa