Kom inte in i bilen – polis försenades till brottsplats

En igenfrusen polisbil försenade den patrull som beordrats till Hemse för att gripa den misstänkte gärningsmannen bakom mordförsöket i december 2016.

4 januari 2017 11:30

När polisen beordrades till Hemse för att eventuellt gripa gärningsmannen bakom det misstänkta mordförsöket den 12 december kom patrullen inte in i bilen eftersom den frusit igen. Bilen var så pass nedisad att det inte gick att komma in genom varken dörrar eller bagagelucka och övriga utryckningsfordon var upptagna. Efter att ha skrapat rutor och dörrar under, som polisen själva skriver, "en längre tid", gick det tillslut med kraft att slita upp förardörren och patrullen kunde ta sig in i bilen och starta motorn. Enligt en internanmälan av händelsen, som polisen på Gotland gjort, tog det cirka 15 minuter innan patrullen kunde styra mot det brådskande jobbet i Hemse.

Bilen stod parkerad på polishusets norra parkering och anledningen till att anmälan upprättats är att det, enligt polisen på Gotland, saknas vettig parkering för utryckningsbilar. Polisen på Gotland föreslår nu att fler parkeringsplatser i garage bör ordnas alternativt att det ska finnas skydd mot is- och snöbildning för parkerade utryckningsfordon utomhus samt motorvärmare som förhindrar att bilarna inte går att starta.

Det var under måndagen den 12 december som en man höggs ner med ett vasst föremål på en parkering i centrala Hemse.

LÄS MER: Misstänkt mordförsök

Offret fick skador i huvudet och bålen och fördes till Visby lasarett. Polisen kunde under eftermiddagen den 13 december gripa en man skäligen misstänkt för mordförsöket.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Så jobbar vi med nyheter
Anna Ekeroth