En man blev under natten till söndagen omringad av fyra personer när denne var på väg hem från krogen i Visby innerstad. Personerna bad om att få mannens värdesaker – vilket han nekade till. 

– Det var fyra okända gärningsmän som stoppade mannen. De ville ha hans värdesaker, men mannen sa enbart att han kunde lämna över mobiltelefonen, säger Mats Östman vid polisen på Gotland.

– Därefter blev han påflugen av gärningsmännen och började brottas med dem. Men målsägaren fick ett litet övertag och kunde sedan springa från platsen. 

Händelsen utspelade sig runt klockan 02.30-02.40 vid Trappgatan i Visby, under natten till söndagen, och polisen söker nu vittnen. Ärendet är rubricerat som försök till rån.

– Vi har fått fram att det var en annan plats än vad vi sa under tisdagen. När vi förhört målsägande fick vi de nya uppgifterna, säger Malin Lindell, förundersökningsledare vid polisen. 

– En av personerna ska ha varit ledande och de andra tre ska ha varit relativt passiva. 

Om du har tips eller information gällande händelsen kan man ringa till polisens nummer 114 14 och fråga efter Malin Lindell vid polisen på Gotland. 

FOTNOT: I en tidigare version av artikeln angavs Norra kyrkogatan som plats för rånförsöket. Men polisen hade fått fel information och det är nu korrigerat i artikeln.