Ingen allvarligt skadad i frontalkrocken

Två bilar och sex personer var inblandade i den allvarliga trafikolyckan i Grötlingbo på södra Gotland. Fem av dem fördes till sjukhus med lindriga skador.

22 juni 2017 20:35

Uppdaterad 20.35

Enligt uppgifter från Visby lasarett var det endast fem personer som fördes till sjukhus, och inte sex personer som vi tidigare har uppgett. Samtliga personer som var inblandade i olyckan ska alltså ha klarat sig med lindriga skador.

Uppdaterad 19.02

Enligt Visby lasarett ska två 15-åringar, en 13-åring och en 49-årig kvinna skadats lindrigt i olyckan. Deras tillstånd är efter omständigheterna bra. Det är ännu oklart hur tillståndet är för den sjätte personen.

Uppdaterad 17:08Enligt Visby lasarett ska en av de skadade var en man i 20-årsåldern. Han har lindriga skador och mår efter omständigheterna bra. Tillståndet för de andra inblandade är ännu oklart.

Uppdaterad 16.07

Enligt TT var en person okontaktbar efter olyckan, men kunde andas själv. En skadad fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

Larmet kom klockan 13.46 och ännu vid 16-tiden var vägen avstängd för räddnings- och uppröjningsarbetet. Den beräknas öppna för trafik vid halv fem.

Olyckan inträffade på en sträcka där hastighetsbegränsningen är 80 kilometer i timmen.

Uppdaterad 15.00

Enligt polisen är minst två personer skadade och samtliga sex som befann sig i bilarna har nu förts med ambulans till Visby lasarett. Vilka skador och hur allvarligt drabbade de är ännu så länge oklart.

–Vägen kommer att vara avstängd minst en timme till, säger Anna Westberg, presstalesperson för polisområde Stockholm, vid 14.45.

Uppdaterad 14.36:

Minst en ambulans är på plats. Räddningstjänsten har skickat enheter från Burgsvik, Hemse och Visby. Enligt de första uppgifterna är minst en person skadad.

14.15: Räddningstjänst och ambulans är på väg till olycksplatsen på väg 142, i Grötlingbo, strax norr om nedfarten till Kattlunds gård. Enligt de första uppgifterna från räddningstjänsten är det två bilar som frontalkrockat. Sammanlagt sex personer befann sig i bilarna. Det finns uppgifter om åtminstone en skadad. Räddningstjänsten räknar med att vägen kommer att vara helt avstängd ett bra tag framöver.

Så jobbar vi med nyheter
Anna Sofia Hakeberg, Malin Stenström, Amanda Möller Berg