Misstänkta hängs ut i film på sociala medier

De fem män som satt anhållna misstänkta för grov våldtäkt, men som sedan släpptes, har hängts ut och hotats. En film delas av en nazistisk organisation. "Jag kan inte kommentera det", säger chefen för polisens utredningssektion, Mats Holst.

6 oktober 2016 16:30

Det var i söndags som en rullstolsburen kvinna i 30-åråldern anmälde att hon blivit våldtagen på en adress i centrala Visby.

LÄS MER:Misstänkt våldtäkt i Visby

Till en början greps sex män varav fem sedan anhölls misstänkta för grov våldtäkt. De släpptes efter ett par dagar då åklagare Mats Wihlborg inte ansåg sig ha tillräckligt starka skäl för att häkta dem. Männen är dock fortsatt misstänka.

LÄS MER:De fem misstänkta släpptes

På onsdagen delade en nazistisk organisation en film på sin hemsida där de misstänkta hängs ut. En person har filmat när han konfronterar en man och frågar om han suttit anhållen. Två poliser avbryter samtalet som sker utanför den bostad där våldtäkten ska ha skett.

Enligt uppgift till Gotlands Tidningar var det polistekniker som var på plats för att titta på den misstänkta brottsplatsen och då grep in.*

Lite senare ser man återigen hur den filmande mannen, nu på Östercentrum, konfronterar tre män. Filmen slutar med att den frågande mannen skriker olika tillmälen mot männen som går därifrån.

Mats Holst vill säga om det finns någon hotbild mot männen, som fortfarande är aktuella i utredningen.

LÄS OCKSÅ MATS PETTERSSONS BLOGG:Våldtäkten: Låt dem inte kapa debatten

 

* Vi har uppdaterad artikeln med uppgiften att det var polistekniker som var på plats vid bostaden för att titta på den misstänkta brottsplatsen när den filmande mannen dök upp.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa