Männen var i 60- och 80-årsåldern. Det är oklart varför männen gick in i silon och vad som orsakade olyckan, men troligen har de antingen andats in giftiga gaser eller drabbats av syrebrist.
Räddningstjänsten larmades strax före klockan nio. Räddningspersonal från Hemse skickas ut och även Visby, som har högfordon, så kallad hävare, och annan specialutrustning med sig.
– Samtidigt pågår en räddningsinsats på gården och jag tror att man har fått ut en person och påbörjat HLR (hjärt-lungräddning) när Hemse kommer fram, säger Anders Fagerlund vid räddningstjänsten i Visby.
Båda männen var medvetslösa när de kunde hämtats ut till en avsats cirka 15 meter upp i luften.
– Man gör återupplivningsförsök ett bra tag, men sedan konstaterar man att tyvärr går det inte att rädda dem.
Männen plockas därefter ner med hjälp av hävarbilen.
Anders Fagerlund vill inte spekulera i vad som orsakat dödsfallen, men han förklarar att det har hänt olyckor förr i enislagetorn och i gödselbrunnar då det bildats farliga gaser. I gödselbrunnar har det skett dödsolyckor på Gotland.
– Det är en förruttnelseprocess som avger gaser. Det frigörs ammoniak, kväve, koldioxid och nitrösa gaser. Det är rent livsfarligt, säger Anders Fagerlund.
Polisen kommer att utreda dödsfallen och rubricerar det som sjukdom/olycksfall.
– Vi vet inte om de dött av syrebrist eller om de inandats någon gas, säger Albin Näverberg, informatör på Stockholmspolisens länskommunikationscentral Till Aftonbladet.
Han säger att det inte är känt vad männen gjorde i silon, men att det inte är ovanligt att man kan behöva gå in där.
Dödsorsaken är oklar men det finns ingen misstanke om brott.
– Vi hanterar det här som olycks- eller sjukdomsfall. Det blir obduktionen som får utvisa vad som har hänt, säger Albin Näverberg, informatör vid Stockholmspolisen till TT.
Tidigare rubricering var arbetsplatsolycka, men polisen har ändrat detta eftersom det inte fanns något anställningsförhållande.
Familjen har underrättats.