Olyckan i Burgsvik: Så är läget med påkörde mannen

Strax efter 17.00 larmades och polis och ambulans till Burgsvik. En fotgängare blev påkörd av en personbil.

30 oktober 2015 17:56

Uppdaterad lördag 11.00:

Polisen har inlett en förundersökning angående olyckan i Burgsvik där en man i 40-årsåldern blev påkörd av en personbil.

- Just nu är brottsrubriceringen vållande till kroppsskada, men vi får se om det även kan bli aktuellt med rubriceringen vårdslöshet i trafik eftersom olyckan skedde vid ett övergångsställe, säger Jessica Larsdotter, stationsbefäl vid Gotlandspolisen.

Hur är läget med den skadade mannen?

- Han kunde inte höras under fredagskvällen, men han har inga livshotande skador. Han har bland annat fått en kraftig hjärnskakning.

 

Ursprungstexten:

En man i 40-årsåldern har blivit påkörd av en personbil i närheten av bensinmacken på Hoburgsvägen i Burgsvik. Olyckan inträffade när mannen skulle korsa vägen. Polis och ambulans kallades till platsen. Beslut fattades om att transportera mannen i ambulanshelikopter till Visby Lasarett då räddningspersonalen befarar svåra skador. Det är för närvarande oklart hur omfattande mannens skador är, men från polisens kommunikationscentral rapporteras att han efter olyckan andades och var vid medvetande.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg, Jonas Bäckström