Paketstölden: Nu har Schenker gått igenom trailern

Den tekniska undersökningen av Schenkers trailer, som utsatts för inbrott, är klar och de oskadda paketen kommer att levereras.

14 november 2017 11:01

Det var på måndagen som speditionsföretaget Schenker fick tillträde till den trailer i Visby hamn som länsats av tjuvar.

LÄS MER: Stölden anmäldes – sedan skickades trailern till Visby

Polisen genomförde en teknisk undersökning av det tolv meter långa lastbilssläpet innan Schenker fick möjlighet att gå igenom alla kvarvarande paket för att sortera ut de paket som inte brutits upp.

– Hur många paket som saknas vet vi inte och hur många som är öppnade talar jag inte om, det är en sak för polisutredningen. Men majoriteten av paketen är orörda och de kommer att delas ut under dagen, enligt turlistan. Om det är något paket som ska till Fårö kan det ta ytterligare en dag, säger Björn Widerström, platschef på Schenker i Visby.

LÄS MER: Så får du veta om du drabbats

Paketen levereras till öns utlämningsställen och därefter skickas aviseringar ut. Björn Widerström uppmanar kunder som tror sig sakna ett paket från den här leveransen att avvakta till onsdag.

– Har man inte fått någon avisering från oss då kan man kontakta oss lokalt med sitt kollinummer så kan vi titta om paketet finns bland de som brutits upp, säger Björn Widerström.

Oroliga kunder kan ringa 0498 24 80 50 från onsdag.

Så jobbar vi med nyheter
Mona Staflin