Personbil voltade i kurva på Gråbo

Under onsdagen larmades räddningstjänsten till Gråbo efter att en medelålders kvinna hade voltat med bilen. "Det är inte rubricerat som något brott", säger Marcus Olofsson, stationsbefäl vid polisen på Gotland.

25 mars 2020 21:00

Det var vid klockan 15.45 som räddningstjänst och polis fick larmet om en singelolycka som hade inträffat i en kurva på Jungmansgatan.

– Föraren hade voltat med bilen så att den låg på taket, sa Tobias Åkesson, ledningsoperatör på Räddningscentral Mitt, strax efter olyckan.

Stationsbefäl Marcus Olofsson vid polisen på Gotland kunde på kvällen berätta att föraren hade kört på en stolpe och därefter voltat.

– Vi har ingen anledning att anta att det ligger något brott bakom utan det rör sig om en olyckshändelse. Händelsen är rubricerad som trafikolycka utan misstanke om brott, säger han. 

Föraren, som är en kvinna i medelåldern, klarade av att själv ta sig ut ur den upp-och-nedvända bilen innan räddningstjänsten och polisen kom fram. Hon fördes ändå med ambulans till lasarettet för rutinkoll.

Så jobbar vi med nyheter
Emelie Stenqvist 073-9252516,Malin Stenström