POLISEN: "Det är deras utseende som stört männen"

Polisen på Gotland utreder ett misstänkt hatbrott. Två män som beskrivs vara i 30-årsåldern ska under söndagskvällen ha misshandlat två pojkar.

26 september 2016 16:53

Det är i ett uppmärksammat inlägg på Facebook som polisen berättar om händelsen. På söndagskvällen satt två pojkar i tonårsåldern och väntade på bussen vid Östercentrum. Då ska två män helt oprovocerat ha misshandlat pojkarna, som är av utländsk härkomst. En av pojkarna ska ha blivit sparkad i magen. Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt misshandel och hatbrott.

– Allting tyder på det här är ett hatbrott. Normalt sett blir man inte misshandlad på Östercentrum när man sitter och väntar på bussen. Det är deras utseende som stört männen och som gjort att männen handlat som de gjort, säger Daniel Åhlén, polisinspektör.

Daniel Åhlén har berörts av händelsen. Under sina år vid polisen har han inte varit med om något liknande fall.

– Vi vill bevara det som är bra på Gotland med att vi visar medmänsklighet och tolerans för nyanlända. Men det finns uppenbarligen dem som inte håller med om det, säger Daniel Åhlén och fortsätter:

– Så här vill vi inte ha det på Gotland. Det räcker att det finns på andra ställen i landet.

Han hoppas även att personer kan ha hört något om händelsen.

– Den här typen av män har säkert berättat det för någon. Förhoppningsvis är det någon som inte gillar vad de hört.

Polisen efterlyser nu vittnen som kan ha gjort någon iakttagelse under söndagskvällen. I så fall ska man kontakta polisen på 114 14.

– Vi hoppas få in iakttagelser. De här pojkarna har inte alls mått bra efter det här, säger Daniel Åhlén.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid