Räddningstjänsten rädddade hus på norra Gotland

På onsdagskvällen fick räddningstjänsten ett larm om en villabrand i Hejnum. Tre styrkor var på plats för att bekämpa branden.

11 januari 2017 20:53

Det var strax efter klockan 18.30 på onsdagen som räddningstjänsten fick rycka ut till en villa i Hejnum. Både räddningstjänsten från Visby, Slite och även Fårösund larmades ut till platsen.

– Det brinner i ett kök och ska handla om en brand bakom ett kylskåp i Hejnum. Men vi har inte riktigt kommit fram ännu, säger Roger Sverndal, ledningsoperatör vid Storstockholms ledningscentral, vid 18.40 på onsdagen.

Strax efter klockan 19.00 på onsdagen hade räddningstjänsten satt en prognos på tre timmar. De hade bland annat valt att sätta in rökdykare. Räddningstjänsten hade då lyckats släcka branden bakom kylskåpet, men branden hade spridit sig vidare i huset.

– Det är brandspridning i väggar och bjälklagret. De fortsätter att jobba där ytterligare några timmar, säger Håkan Gezelius vid 19-tiden.

Brandmännen lyckades till slut rädda huset. Vid klockan 20.00 beslutade man att tre personer från Slite fick stanna kvar för att arbeta med eftersläckning.

– Det är brandskador i köket och rökskador i fastigheten. Men de har lyckats rädda huset, säger Håkan Gezelius vid 20.50 på onsdagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid

Ämnen du kan följa