Det är den indiska restaurangen Village Tandoori på Södercentrum som anmäls till åklagare av miljö- och hälsoskyddsnämnden.
Anledningen är stora brister i hur restaurangen hanterar maten. Vid ett flertal kontroller har Village Tandoori fått anmärkningar på hur man kyler ned varm mat. Den första anmärkningen skedde efter en kontroll den 16 september 2015, men samma brister fanns vid kontroller den 29 september och 17 november.
Restaurangen fick ett förbud mot att kyla ned varm mat om man inte åtgärdade bristerna, men den 9 december gjordes en uppföljande kontroll och då visade det sig att inget hade ändrats. Trots förbudet kyldes maten ned på samma bristfälliga sätt.
"Detta beteende är enligt miljö- och hälsoskyddsnämndens bedömning en allvarlig överträdelse av livsmedelslagens bestämmelser om utfärdat förbud för handhavande", står det i åtalsanmälan.
Inspektörerna skriver vidare att nedkylning är ett moment förknippat med hög risk och med stor påverkan på matens kvalitet.
"Ett bristfälligt förfarande kan medföra att konsumenter utsätts för allvarliga hälsorisker".
Restaurangen har också fått allvarlig kritik om andra saker vid kontrollerna. Bland annat har man tinat kyckling genom att ta den direkt från frysen och lagt den i varmvatten i en sköljho. Efter upptiningen förvarandes kycklingen på en bänk i rumstemperatur.
"Som verksamheten bedrivs i dag kan det inte garanteras att livsmedel som produceras är säkra för konsumtion", skriver inspektörerna.
Village Tandoori har stängt från och med måndagen, enligt skyltarna på utsidan på grund av reparation.
– Vi öppnar igen i slutet av februari. Ni är välkomna då med era frågor, säger en företrädare för restaurangen till Helagotland.se