Stölden anmäldes – sedan skickades trailern till Visby

Stölden ur den container som står nere i Visby hamn ska ha skett på fastlandet. Speditionsföretaget bekräftar att det rör sig om paket till privatpersoner.

13 november 2017 11:09

Under natten till måndagen upptäcktes det att en container i Visby hamn blivit utsatt för inbrott. Containern som är tolv meter lång innehöll 100-tals med kartonger, flera som nu blivit länsade på varor som skulle till ön. Polisen betecknar ärendet som grov stöld, och tror att det sannolikt är flera personer inblandade.

LÄS MER: PAKETSTÖLD Container hittat länsad i hamnen

Björn Widerström, platschef för Schenker i Visby, bekräftar att det handlar om paket som privatpersoner beställt, men att man inte ännu vet vad som stulits och att det inte handlar om post som skickats med Postnord.

– Stölden har inte heller skett i Visby utan någonstans på fastlandet, säger Björn Widerström.

Polisen på Gotland undersökte containern tidigt under måndagsmorgonen, och bekräftar att stölden skett innan den skeppades till ön.

– Stölden har skett på fastlandet och är polisanmäld där, säger Tomas Rasch, stationsbefäl vid Gotlandspolisen.

– Den var redan anmäld på andra sidan, men det visste man inte om här. De har upptäckt stölden, smällt igen skåpet och kört ner den hit. Sen upptäckte vi det en gång till, så att säga, fortsätter han.

Men eftersom containern står på ön så blir det Gotlandspolisens tekniker som får undersöka den.

– Våra tekniker gör den tekniska undersökningen eftersom släpet står här. Men resultatet skickar vi till fastlandet.

Stölden ska ha skett någonstans inom polisområde syd vid polisregion Stockholm.

– Det vi har gjort här, det ger vi till dem då det är deras ärende. Och det var redan pågående fast vi inte visste om det.

Vad för varor som blivit stulna ur containern eller för vilket värde är dock ännu oklart.

– Vi har inte en aning. Eftersom det ska göras en teknisk undersökning så börjar inte vi rota med grejerna utan stänger och skickar dit teknikerna, säger Tomas Rasch.

Så jobbar vi med nyheter
David Skoog