Ung man tvingades "swisha" rånare

29 juli 2015 15:19

Under natten mot tisdagen ska en man i 20-årsåldern ha rånats i Visby innerstad av en man i 25-årsåldern. Två personer ska ha gått fram till mannen och frågat om han hade pengar på sig. När han svarade nekande blev det bråk och han ska ha blivit slagen av en männen. Efter detta ska han ha tvingats swisha pengar till en av rånarna.

– Det rör sig inte om någon stor summa, de kom över 80 kronor, säger Ayman Abolaich, förundersökningsledare vid Gotlandspolisen.

Det är däremot tveksamt hur smart tilltaget egentligen var: När man använder swish syns det vem som tagit emot betalningen.

Polisen har en misstänkt gärningsman, vilken inte känner offret sedan tidigare. Då mannen blev hotad och slagen har även en anmälan om misshandel och olaga hot har upprättats i samband med det inträffade.

Swish är en mobilapplikation för överföring av pengar. Genom applikationen är det möjligt att genomföra snabba överföringar mellan privatpersoners bankkonton. De betalningar som genomförs loggas med information om belopp, transaktionsreferens och mottagarens telefonnummer.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa