Kvinnan har en funktionsnedsättning

Den kvinna som ska ha utsatts för en gruppvåldtäkt i Visby natten till i söndags har en funktionsnedsättning, enligt uppgifter från hennes advokat Staffan Fredriksson.

4 oktober 2016 21:07

– Hon mår fruktansvärt dåligt och får professionell hjälp, säger Staffan Fredriksson.

Det var under natten till söndagen som en kvinna i 30-årsåldern ska ha blivit våldtagen i en bostad i Visby. Sent i söndags kväll anhölls fem män misstänkta för våldtäkten. Under söndagen spärrades också bostaden i centrala Visby av och polisen genomförde en teknisk undersökning. Vissa tekniska bevis har kunnat säkras.

Staffan Fredriksson är kvinnans advokat och han berättar nu mer om det kvinnan säger att hon varit med om.

– Hon följde av någon anledning med en av männen till bostaden och där var det sedan fler män. De var alla okända för henne sedan tidigare.

LÄS MER: "De misstänkta är i 20-årsåldern"

Kvinnan vågade inte säga nej till männen, har hon berättat för Staffan Fredriksson. Hon fruktade för sitt liv. Enligt advokaten är männens inställning att kvinnan frivilligt gick med på att ha sex.

Att kvinnan har en funktionsnedsättning gjorde det också svårare för henne i situationen, enligt Staffan Fredriksson.

– Det var mycket grovt och det pågick under flera timmar.

De män som sitter anhållna på sannolika skäl misstänkta för brottet är enligt åklagare Mats Wihlborg alla i 20-årsåldern. Senast vid lunchtid under onsdagen måste de begäras häktade. Brottsrubriceringen är för närvarande grov våldtäkt.

Det var TV4 som var först med att rapportera om de nya uppgifterna kring helgens våldtäkt.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa