Hunden gjorde vår familj komplett

Köpte hund. Min man var måttligt road, men man ska inte låta en man diktera ens drömmar.

28 december 2019 06:00

Minnen från 2019.

Februari: Mormor har gått ur tiden och vi samlas utanför kyrkan. Tungsinta. Det är gråaste februari och vi är alla så ledsna, så ledsna. En av kusinerna lämnar gruppen och ställer sig och röker. Jag går fram. Säger: 

– Jasså här står du utanför kyrkan och röker på mormors begravning. 

Då tittar han helt lugnt på mig och säger:

– Ja. Och det gör jag för att jag vet att det är PRECIS det hon hade velat att jag skulle göra. 

Och det hade han ju helt rätt i.

 

April: Precis i slutet av april ringde telefonen hos en nära släkting till mig. Det hade blivit dags för henne att få ett nytt hjärta.Vi höll andan. Närmast anhöriga skickade löpande uppdateringar om läget i släktens gemensamma Facebookgrupp. Lättnaden när operationen gick bra! Vägen tillbaka är givetvis lång. Men än klappar hjärtat med friska slag! 

 

Juni: Barnen har precis fått sommarlov. De sitter i soffan och ser sommarlovsmorgon medan jag scrollar igenom mobilen. En kull hundvalpar i Värmland har fötts av precis den rasen som jag tittat lite på och till precis det priset som jag tycker är rimligt. Jag hör av mig till ägaren som svarar på mina frågor. Sedan väljer jag en valp. Gör första delbetalningen. Efter 27 års längtan köper jag en hund. Jag springer ut till barnen och ropar att JAG HAR KÖPT EN HUND! De skriker av glädje, vi dansar runt. Sedan tittar vi på bilderna och bestämmer namn. Min man är måttligt road, men man ska aldrig låta en man diktera ens drömmar!

 

Augusti och framåt: Hela sommaren väntar och längtar vi, innan det blir augusti och valpen flyttar hem till oss. Ärligt talat påminner de där första timmarna och veckorna mer om att få ett barn. Jag sover bredvid valpen om nätterna. Lägger all vaken tid på honom. Det visar sig snart att det är världens bästa hund. Han var den sista pusselbiten. En gullig man, tre barn, två katter och en liten hund. 

 

December: Vi blir krassliga jag och min man. Barnen är friska. I två dagar ligger vi i sängen. Vi äter frukost i sängen. Vi pratar om viktiga saker. Vi ser serier. Äter lunch i sängen. På eftermiddagen går vi upp och hämtar barnen. Spenderar kvällarna i soffan med dem. Helt kravlöst. Det är en äktenskaplig revival, en behövlig sådan, trots bakterier.

 

Inleder således 2020 med rekordstarkt äktenskap, världens bästa hund och en släkt som står mer enade än någonsin. God fortsättning!

Så jobbar vi med nyheter
Jenny Persson