Krönika Kollektivt tillfrisknande önskvärt. De svaga och olönsamma. SD-toppen: ”En blykula i pannan.” Munira har vaknat! Rödplister i köket.

15 meter åt ena hållet, 15 meter tillbaka. Jag tränar varpa hemma i trädgården.

Det går inte så bra.

Någon elitkastare har jag aldrig varit, men dock en gång svensk mästare. Det var inte så mycket min förtjänst, men jag har två lagkamrater som tillhör de allra bästa. Det räcker långt – ibland.

Men i år är jag pessimistisk. Min trädgårdskastning är sämre än någonsin och jag är på väg att bli gammal på riktigt. 80 år. En av lagkamraterna har brutit lårbenet och den andre har problem med fingrarna på handen han kastar med. Till råga på allt har jag drabbats av något som heter muskelreumatism i ben och armar. Är det något man inte ska vara sjuk i när man kastar varpa, så är det just ben och armar.

Det vill till ett snabbt kollektivt tillfrisknande om vi ska lyckas bli svenska mästare ytterligare en gång, när årets SM avgörs i Eksta i juli.

”Jag är så arg och sorgsen över att se hur välfärden nu monteras ned. Socialdemokraterna har övergett sin värdegrund...”

Säger Mats Bergqvist, ordförande för Visby Stadsodling, ett socialt företag som i sju år hjälpt personer med olika handikapp att få arbetsträning. Men nu kan de inte fortsätta längre. Ekonomin är för dålig. Verksamheten har levt på statliga pengar, däremot inga pengar från Regionen.

Jag håller med Mats Bergqvist, socialdemokraterna har övergett sin värdegrund. Det skedde inte i dag, inte i går. Det sociala sveket och fjäsket för de rika har pågått länge. Det senast, sossarnas förslag om förändring av arbetsrätten. Det ska bli lättare att säga upp folk.

De svaga är inte tillräckligt lönsamma.

Lennart Modig Kihlberg, andre vice ordförande för Sverigedemokraterna på Gotland:

”Det enda mottagande en islamist ska ha från Gotland är en blykula i pannan.”

Ju mera träck SD sprider och fler skandaler de är inblandade i, desto populärare blir de hos väljarna. I valet 17,5 procent, nu i april 18,1.

Förklara det för en som inte förstår!

Känner nu att jag också måste hitta något positivt att skriva om. Och jag hittar:

1991 krockade en personbil med en buss i Förenade Arabemiraten. 32-åriga Munira Abdulla fick allvarliga hjärnskador och hamnade i koma. Hennes 4-åriga son Omar klarade sig med några blåmärken.

Efter 27 år har Munira nu vaknat! Hon citerar verser ur Koranen utantill och kan prata med sin nu 32-årige son.

Aldrig någonsin (49 år) har jag i den här trädgården sett så mycket rödplister som nu. Tidigare bara några enstaka blommor här och där i gräsmattan. Nu flera kvadratmeter stora sammanhängande sjok.

Jag hittar ett rödplisterrecept som jag ska prova. Rapport i nästa krönika.

Kanske.

bison.gotland@telia.com