Ensam singel i Hemse är inget för mig

23 april 2019 06:00

Nytt mörker? Ledig singel i Hemse. Forskarna har rätt om Östersjön. Flykten till Luleå. Mina jeans till salu.

ViiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisbyIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiBeeeeeeeeeeeeeKåååååååååååååå!

En bragd att länge minnas.

Nytt mörker? Under maj ska Vattenfall än en gång in och ”rodda” vid kontrollanläggningen i Ygne. Måndag till fredag, fyra timmar per dygn.

Snälla, gör vad ni ska, men gör det på nätterna den här gången! Ni gör minst skada då.

Denna ljuvliga morgon med vårkänslor sätter jag mig vid datorn och klickar in på hitta.se, för att se om mitt gamla telefonnummer fortfarande finns kvar. Det gör det inte. Men på sidan hittar jag mängder av märklig information om mig och min omgivning.

Adress, födelsedag och namnsdag kan jag acceptera. Men av vilken anledning ska andra veta att jag bor i en villa på 107 kvm på en 2 600 kvm stor tomt? Att 30 procent av oss som bor på Hamnvägen är högutbildade (inte jag). Jag påstås bo 110 meter till närmaste vatten (fel, ska vara 60 meter vid normalvattenstånd). I området är vi intresserade av krukväxter, korsordsläsning och stickning. Och vi drömmer om franska Rivieran!

Jag bor inte i ett turområde och rekommenderas därför att söka lyckan hos ett namngivet spelbolag. Ensam? Det finns en ledig 55-årig singel i Hemse. Senast köpta bil i området: 2016. ”Vårkampanj nära Bernt: 127 km till Bilkompaniet i Kalmar.”

Den enda viktiga: ”14 soltimmar hittills i april.” Men inget regn, så vi i vår familj har börjat samla dusch- och diskvatten i en tunna för att kunna vattna nyplanteringarna. Men om detta hittar jag ingen offentlig uppgift.

Forskarna har hela tiden haft rätt. Östersjön är död!

Två nät, inte en enda fisk!

Min son i Malmö har flytt till Luleå för att kunna andas.

Ja, exakt så dramatiskt är det. Han har i många år lidit av en mycket svår pollenallergi och vårarna har blivit allt svårare. I år kände han att han inte skulle klara av ytterligare en period. Han måste åka hemifrån. På en pollenkarta hittade han ett område i mellersta Italien och ett på Irland, som av någon anledning är relativt pollenfria. Men det blev Luleå, där björkar och annan växtlighet ännu inte börjat sprida sina frön.

– Ljuvligt! berättar han i telefon.

I förra krönikan skrev jag: ”Vem kan slå ”korpgänget” Copa i div.4-fotbollen?”

Svar idag, torsdag från HC (fd Levide-bo):

Levide!!!! Igår!!!! Med 6-0!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Till salu: Mina gamla otvättade blåjeans med naturligt, av trädgårdsarbete sönderslitna knän. Storlek: XL. Pris: Extra sale: 1500 kronor.

Och mitt misslyckade fiske, det hände två dagar rad. Inte ens en liten mager flundra och jag som alltid skrutit om mitt kustnära fiske.

Fortsätter det så här kan jag lika gärna flytta till Roma.

bison.gotland@telia.com

Krönika

Så jobbar vi med nyheter