Lekande id ställer till nättrassel

Fryser covid-19 ihjäl? Sågvernissage. Kottkrig. Ung humor? Idtrassel.

30 mars 2020 06:00

Vid bastubad i coronatider har jag hört två ”expertutlåtanden”.

1.Viruset frodas och mångdubblas i bastun.

2.Vid temperaturer över 70 grader dör viruset.

Några dagar efter ett sådant bad (70 grader) läser jag ett utskick från bastuföretaget TylöHelo:

”Att ta en bastu har flera mycket goda hälsofördelar, men det finns absolut inga studier eller bevis på att bastubad kan förebygga eller döda Coronaviruset. Men mina morgondopp då, fryser eventuella covid-19 ihjäl? 

Lite snuvig, men i övrigt mår jag bra.

 

Jag hade en vision om att trygga vinterns behov av ved med virket från ett gammalt faltak. En väldig massa bräder blev det.

Efter en dag med handsåg gav min högra sågarm upp. Jag annonserade då efter en elektrifierad vedkap och fick tolv svar. 

En dag i veckan åkte jag runt på ”vernissage”. En kap var alldeles för stor och dyr. 40 000 kronor. En var isärtagen i fyra delar och saknade motor. 200 kronor. Övriga i varierande kondition. Jag valde till slut en för dryga tusenlappen. I priset ingick en nästan ny vedklyv.

Så nu ska här sågas ved från tak för nästa vinter!

 

Svend Brinkmann, dansk professor i psykologi: ”Om du tänker positivt varje dag, arbetar hårt, strävar efter att bli den bästa versionen av dig själv och aldrig ger upp, då finns det inga gränser för hur utbränd du kan bli”.

Ett annat citat har blivit liggande i min ”reservkorg”. Wera Svensson i Visby undrade i en insändare varför det är så svårt att locka karlar till kyrkan. Jag svarade att det är lika ont om män i föreningslivet, ideellt arbete, stavgångsgrupper...

Wera svarade:

”Det är skillnad mellan könen - rätt trevligt tycker jag. Vi kvinnor, pensionärer mest, hålls med det nära livet, så är det. Karlarna är ute och jagar. Och de kroknar och dör så tidigt”.

Och Donald Forsberg i GT-insändare:

”Beträffande val av det ena eller andra robotsystemet för att ta livet av folk, vill jag förorda det billigaste och minst farliga alternativet. Att man återgår till att kasta pinnar och kottar på varandra”.

 

Snälla Tidningen, byt ut seriesidans Carpe Diem och Bizarro! För det mesta förstår jag ingenting. Kan det bero på min höga ålder? Jag skickar ibland över tidningen till den åtta år yngre kvinnan på andra sidan bordet, ofta förstår inte hon heller. 

När hon fattar skrattar hon inte.

 

Äntligen tar sig leklysten id in på strändernas grundvatten. Där fastnar de i mina nät och orsakar enorma trassel att reda ut.

Det är vår!

 

Mejl: bison.gotland@telia.com

Så jobbar vi med nyheter
Bison Nilsson