Vi män lyser ofta med vår frånvaro

På eller om? Vår punktliga sol. Generöst plåster. Tufft för sportnördar. Frånvarande män.

24 februari 2020 06:00

Hur viktigt är egentligen språket? Svenskan klarar jag hyfsat bra. Främmande språk däremot är det lite si och så med. Jag nöjer mig med att kunna göra mig förstådd. Jag talar hyfsad engelska, medioker tyska och usel franska. Mer begär jag inte av mig. 

I dagarna fick jag ett brev från Besikta Bilprovning. Med stora bokstäver på kuvertet står det: ERBJUDANDE PÅ KONTROLLBESIKTNING.

Men vad gör väl det, PÅ istället för OM, rätt eller fel? Huvudsaken att jag förstår.

 

Punktlig.

Varje dag. Varje månad. I 4,6 miljarder år. Uppgång och nedgång. Exakt samma tid. 

Solen!

 

Välvillig personalpolitik.

Swedbanks förra vd Birgitta Bonnesen sparkades efter penningtvättskandalen 2019.  Hon fick behålla 75 procent av sin månadslön under ett år, plus avgångsvederlag. Sammanlagt 21,5 miljoner. Nu visar det sig att hennes totala ersättning, efter misstankar om grovt svindleri och brott mot insiderregler, var 30,7 miljoner kronor!

Ett generöst plåster på såren.

 

Vi sportnördar har det tufft nu.

Torsdag 10.30 Ski Tour skidor (damer). 13.15 dito (herrar). 14.45 VM i skidskytte. 20.00 Europa League fotboll Wolfsburg-Malmö FF. Då hoppade jag ändå över ishockeyn 19.00 så att jag, om än knappt, hann äta (fiskgryta).

 

När läsekretsen hör av sig handlar det ofta om helt vardagliga saker, sånt som aldrig skapar stora rubriker eller ilskna folkuppror.

En trogen läsare i Stånga mejlar:

”Vet du att 'ryggraden' i det svenska försvaret, Soldatens Ärtsoppa, kokas i Holland. Visserligen svenska ärtor som transporteras till Holland och beredes där. Fläsket är av holländska grisar.”

Nej, det visste jag inte.

 

”Varför så svårt locka män till kyrkan?” undrar Wera Svensson i en insändare i fredagens GT.

Det är inte bara i kyrkan, Wera. Vi män lyser med vår frånvaro i så gott som allt. I föreningslivet, vid föreläsningar, i biblioteken, i aktionsgrupper, ideellt arbeta, stavgångsgrupper, studiecirklar...

Fråga inte varför, jag vet inte!

 

När det inte längre fanns någon vettig sport att titta på i tv i torsdags letade vi, den icke sportintresserade och jag, oss in på Svt Play och såg den helt bedårande och tankeväckande dokumentären ”Våran lilla bondgård”. Om det amerikanska paret Molly och John som lämnar stan för att slå få liv i en gammal gård med 80 hektar stendöd, förgiftad mark. 

”Vackraste som gjorts på mycket länge”, skriver Niklas Wahllöf i DN.

 

30,7 miljoner för att ha misskött jobbet!

 

Mejl: bison.gotland@telia.com

Så jobbar vi med nyheter
Bison Nilsson