9 tips för att slippa renovera badrummet

Har du tröttnat på ditt gamla badrum? Här följer 9 smarta förändringar som får rummet att kännas som nytt igen.

 

6 augusti 2017 06:58

Artikeln kommer från Houzz.se >>

 

Att slå på stora trumman och dra igång en hel badrumsrenovering kanske inte alltid känns så lockande. Faktum är att många av oss har svårt att se hur man kan uppdatera badrummet utan att ta till drastiska metoder som att kakla om eller byta ut golvet. Men det finns faktiskt flera enkla och billiga alternativ som får rummet att kännas nytt och personligt igen. Låt dig inspireras av följande tips!

1. Byt färg på fogen Gamla missfärgade kakel- och klinkerfogar drar ner känslan i hela rummet, men det är faktiskt väldigt lätt att fixa till. Börja med att tvätta kakel och fog noggrant, låt därefter allt torka ordentligt och börja sedan att måla med en fogfärg som är anpassad för våtutrymmen. När det kommer till att välja färg ska du satsa på en som kompletterar rummet, men var inte rädd för att ta ut svängarna något. En färgglad fog kan göra ditt rum till ett litet lyckopiller.

2. Spegel, spegel på väggen där Du förnyar snabbt och enkelt ditt badrum genom att byta ut spegeln. Det är en detalj som finns i många olika utföranden och ger en personlig prägel i badrummet. Se bara på den här bilden där man har valt ut en antik spegel som sprider en elegant känsla. Besök din närmaste loppmarknad för att hitta liknande varianter för en billig peng. Tänk på att montera spegeln på ett korrekt sätt så att det inte smyger in fukt i borrhålen i väggen.

3. Glammiga blandare En blandare kan lätt bli pricken över i:et i ditt badrum. Följ den heta trenden och byt ut din nuvarande blandare mot en i lyxig mässing. Matcha andra detaljer, som handdukstork och lampa, med din nya blandare; på så sätt får du en enhetlig känsla i rummet.

4. Låt det grönska Skapa en lugnande oas genom att plocka in växter. Välj ut flera stycken i olika storlekar för att få till den där härliga regnskogskänslan som man annars bara får på semestern. När man inreder med växter måste man dock se till att välja sorter efter de förhållanden som finns i rummet. I just badrum är det bäst med plantor som trivs i skugga, hög temperatur och hög luftfuktighet. Fråga i blomsterhandeln efter så kallade “garderobsblommor”, som klarar sig i mörka miljöer.

5. Nya textilier gör susen Ett gäng nya, fräscha handdukar gör stor skillnad. Mixa och matcha färger och mönster för att få din egen unika stil. Här syns Himlas handduksserie Bambusa, tillverkade av bambu och bomull. Ett annat tips om du vill piffa till lite extra och ge badrummet en härlig spakänsla är att införskaffa ett par doftpinnar. Du hittar flera ljuvliga alternativ hos bland annat Zara Home, eller varför inte göra dem själva? Läs hur du enkelt och lätt tillverkar doftpinnar här: Hemmagjorda doftpinnar.

6. Haka på marmortrenden Suktar du efter badrumsväggar i vacker marmor men känner att du inte riktigt har råd med den äkta varan? Lösningen är då kakeldekor eller designfolie, som bland annat finns hos Bauhaus eller Lagerhaus. Det kan vara lite pilligt att få upp dekoren på väggen men väl på plats ger det rummet ett helt nytt utseende. Dessutom är plasten oftast lätt att torka av med rengöringsmedel till skillnad från äkta marmor, som är ett material som kräver underhåll och försiktighetsåtgärder för att hållas fint.

7. En snygg kuliss Fräscha upp badrummet med ett nytt, snyggt duschdraperi. Randigt, färgglatt eller enfärgat – möjligheterna här är oändliga. Hos Ikea och Ellos finns flera olika varianter att välja mellan.

8. Rullande förvaring Bra förvaring är a och o – så även i badrummet. Ett rullande alternativ, likt rullbordet Block från Normann Copenhagen, passar perfekt i både små och stora utrymmen. På bordet kan du förvara allt från tvålar och parfymer till handdukar och krukväxter.

9. Måla på kakel Visste du att det går att måla på kakel? Det är faktiskt ett enkelt och billigt sätt att reparera, förnya eller förändra ett rum. Gå till din närmaste färghandel för att få tips och råd om hur du ska gå tillväga för att få bästa slutresultat.

Så jobbar vi med nyheter