Texten kommer från Houzz.se

 

 

 

1. Supersnygg bokhylla Det är bara att ta en titt på den här välorganiserade bokhyllan i ett London-hem för att det ska börja klia i flytta-om-och-göra-fint fingrarna. Här har man skapat ordning och reda bland annat genom att färgkoordinera såväl böcker som dekorationer, och genom att ge luft åt det som verkligen förtjänar att tittas på.

 

 
 

2. Helt utrensat kök Visst skulle det vara härligt att ha ett rent kök där bara ett fåtal fina prylar får stå kvar på köksbänken – inga mobilladdare, pappershögar, kaffekvarnar eller olivoljeflaskor. Och när du ändå är igång och rensar på kökets öppna ytor, passa på att organisera i lådorna – det underlättar matlagningen samt ger plats åt allt det som nu ligger på arbetsbänkarna.

 

 

3. Jobbhörna med arbetsro Ett välstädat skrivbord hjälper kreativiteten så det finns ingen anledning att vänta. Motiveras av förvaringen på denna lilla arbetsplats och sortera dina papper i mappar och återvinn allt du inte längre behöver.

 

 

4. Den perfekta garderoben Alla har inte plats för en walk-in-closet hemma, men det finns fortfarande inspiration att hämta i utrymmet. Ta en närmare titt på denna walk-in-closet som andas ordning och reda. Här har kläderna sorterats efter både färg och typ, och byxorna hängts upp speciellt för att spara plats.

 

 

5. Behöver du alla dina möbler? Det kan kännas svårt att hålla ordning i ett stort utrymme, men så behöver det inte vara. Kanske har du en möbel du sällan eller aldrig använder? Om du plockar bort den, kanske det gör rummet lättare att organisera. Är det en extra stol för gäster kanske du kan använda en sittpuff som kombinerat bord? Tänk om och tänk stort, så blir förändringen också markant.

 

 

6. Tvättstuga att glädjas över Under vårstädningen kan det även vara bra att ge tvättstugan lite kärlek. Inspireras av detta ordningssamma exempel där de mest använda sakerna finns nära till hands, och satsa på lite lustfyllda förvaringlösningar.

 

 

7. Uppfräschat badrum Rensa ur alla skåp och lådor i badrummet – det samlas en hel del gamla piller och pulver efter en förkylningsvinter till exempel. Kolla också noga bäst före-datum på krämer och smink, många kan inte förvaras mer än 6-12 månader. Plocka till sist in en vacker blomkvist så är badrummet redo för våren!

 

 

8. Hall med mindre kläder Den stora utrymmes-tjuven i hallen är vinterkläderna. När solen börjar titta fram är det dags att plocka undan dessa och ta fram de tunnare plaggen. Dela upp kläderna efter familjemedlem för ett extra välorganiserat utrymme.