Kändisförfattarens nya storbygge på Gotland

Författaren Håkan Nesser och frun Elke har stora byggplaner för sin Gotlandstomt. Nu hoppas paret bygga en kombination av stall och maskinhall på Furillen. "Jag har drömt om att ha en gård sedan jag var barn", säger Elke Nesser.

22 februari 2019 13:04

Håkan Nesser besökte Furillen på norra Gotland för första gången för femton år sedan. För lite drygt tio år sedan byggde paret, han och hustrun Elke, sitt hus på Furillen. Nu har paret nya stora byggplaner för sin tomt på ön – nämligen ett stort häststall och maskinhall.

– Jag har drömt om att ha en gård sedan jag var barn. Men inte trott att det var möjligt. Sedan har hästar, hund, katt, höns och ankor kommit in i mitt liv och jag inser att det trots allt är möjligt och något jag verkligen vill, skriver Elke Nesser i ett sms till Helagotland.se.

LÄS ÄVEN: Håkan Nessers eget paradis

I bygglovsansökan står att läsa: "Nybyggnad av stall och maskinhall/garage i anslutning till befintlig ridbana." Nybyggnationen är enligt ansökan tänkt att ha en storlek på 505 kvadratmeter.

LÄS ÄVEN: Från Manhattan till Furilden – Håkan Nesser har hittat hem

Det nya stallet är tänkt att ligga strax norr om paret Nessers stora bostadshus på Furillen. Byggnaden är tänkt att ligga i ett tidigare kalkbrott, vilket innebär att enligt ansökan bara delar av taket kommer att synas för omgivningen.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Nilsson