TILL SALU: Kika in i författarens exklusiva hus

Den svenska författaren Jonas Jonasson, känd för boken om hundraåringen, säljer nu sitt hus innanför murarna i Visbys innerstad.

16 juli 2018 15:17

Författaren Jonas Jonasson och hans hustru Aryan Jonasson har bestämt sig för att sälja sitt hus på Trappgatan 17 i Visby innerstad. De har anlitat bolaget Historiska Hem för försäljningen. Huset byggdes 1938 och ligger nu, med sina 160 kvadratmeter och fyra rum och kök, ute på marknaden för nästan 20 miljoner kronor.

Med sin utsikt över den medeltida innerstaden och vyn över havet, så ligger författarens hus på en av de mest eftertraktade platserna i Visby.

– Fastighetens skick och det fantastiska läget på den del av Trappgatan som bjuder på oslagbar utsikt gör detta till en väldigt speciell bostad, säger mäklaren Markus Elias på Historiska Hem.

Fastigheten har under 2017 och 2018 genomgått en omfattande helrenovering och är nu i nyskick med en rad exklusiva detaljer. I samarbete med arkitekten Andreas Forsberg har övervåningen återskapats i modernt originalskick. Vardagsrummet har försetts med nya panoramafönster i estetisk samklang med de stränga kraven för ombyggnationer i världsarvet. Emelie Nygren på G.A.D har ansvarat för detaljer i designen.

Trappgatan 17 har unika egenskaper, alltifrån kvaliteten på beslag, återvunnet trä i inredningen och en fjärrstyrd ljudanläggning helt intergrerad i väggarna.

– Så husets läge, utsikten och de moderna bekvämligheterna bidrar till en magisk känsla, säger Markus Elias.

Säljarna Jonas Jonasson och Aryan, som nu bor i Hogrän sedan några år tillbaka, tycker att försäljningen tar emot.

– Det gör ont i själen att sälja huset nu när det äntligen är färdigt, precis som vi vill ha det. Men under omsorgsfulla arbetet med fastigheten har familjens livssituation förändrats, säger författaren i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter
Johannes Grahn