Mässan, som enligt programbladet ”ger inspiration, smarta tips, idéer och trender för allt som rör hem och trädgård” bjuder i år på flera nyheter.

– En av nyheterna är att det blir fler kreativa aktiviteter för barnen. Bland annat tillsammans med Maria Westerberg, känd designer, konstnär och tv-profil som finns på plats tillsammans med sina barn och bjuder på tips på hur man gör remakes av gamla leksaker, säger Jessica Aronsson, projektledare på Gotlands Media.

I barnens hörna finns även Henrik Radhe, från Gotlands Allehanda, som hjälper barnen med deras planteringar.

Artikelbild

En annan nyhet för i år är ett så kallat "design market" där sju lokala formgivare visar upp sina produkter. Dessutom kommer de gotländska inspiratörerna Sofie Nordenberger och Ellinor Simander att ha en inspirationsyta med pyssel och inredning. Trycket på mässan har ökat vilket gör att antalet utställare uppgår till ett fyrtiotal och under lördagen arrangeras även en Resemässan, vilken ingår i biljettpriset.

– Även bredden på utställarna har utökats vilket gör att vi har en mix av allt som rör hem och trädgård, säger en påtagligt nöjd Monica Kämpe, eventansvarig vid Gotlands Media.

Under mässan pågår även en solrostävling tillsammans med ett lokalt trädgårdsföretag, mängder med seminarier samt, som sagt, en stor satsning på barnen som får en alldeles egen hörna.

Som moderator ser vi författaren och programledaren Bella Linde. Mässan gästas även av Peter Englander, som är trädgårdsdesigner, vars specialité är medelhavsträdgårdar.

– Det här kommer att bli vårens stora inspirationsboost. För alla! säger Monica Kämpe.