Fåröbubbel

Gotland2007-08-04 01:06
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Det är skillnad på bubbel och bubbel.Såväl i Champagne, som här på Fårö. En tydlig är var den görs och var den dricks.Det är också skillnad på ingefärsgravad lax och salami/västerbottenostspäckad kycklingfilé samt andra läckerheter på en sommarbuffé, när de prövas.Kombinationerna mellan champagne, rött och vitt vin och de gastronomiska läckerheterna var många på Provningen på Stora Gåsemora Gård på Fårö.Vad är väl ett vin på bolagets hyllor jämfört med en provning under vinexperten Håkan Larssons underhållande ledning?Det kallar jag beslutsstöd det. Ett 60-tal uppsluppna klunkare under glaskronorna i stora matsalen, med skymningsfälten i bakgrunden, njöt bubbel, syror, tanniner och fyllighet i mer eller mindre balanserade former.Kocken Peter Svenssons buffékomposition dansade runt i gommen med vinerna - ingen smaklök kom undan.När man funderar på champagne - vilket arbete som ligger bakom, hur många gånger den snurrats, hur länge den jästs och lagrats - så kan man inte riktigt förstå det som tidigare rapporterats i sommar om festande bubbelsprutare. Om något så är väl det verkligen ett missbruk ja rent av helkorkat?Och att bada i champagne?Nej tack, men gärna ett torrt kallt glas.Och varför inte på Fårö?Där är det skillnad
Läs mer om