9,5 miljoner kronor till satsning på måltidsturism

Ett nytt gotländskt projekt med fokus på måltidsturism har beviljats stöd på 9,5 miljoner kronor. "Finns en stark vilja att göra något tillsammans", säger Magnus Larsson.

Foto: Janerik Henriksson/TT

NYTT PROJEKT2019-06-17 16:17

Hälften av stödet är EU-bidrag, och den andra hälften står Region Gotland för. Syftet med det 3-åriga projektet, som har fått namnet Sustainable Speis (speis är gotländska för måltid), är att stärka och utveckla förutsättningarna för måltidsturism på Gotland. Bakom projektet står bland andra Gotlands krögarförening och Tillväxt Gotland, och en del av de 9,5 miljonerna kommer att gå till att anställa en projektledare på heltid.

– Vi i styrelsen för Gotlands krögarförening har under lång tid diskuterat möjligheterna att göra mer inom det här området, men vi är ju bara ideellt arbetande människor som tyvärr inte har haft möjligheten att driva igenom alla bra idéer som finns. I och med det här projektet kommer vi att ha en person som bara arbetar med det här: att skapa reseanledningar, att kommunicera ut allt bra som göra och att plocka ner alla bra idéer och försöka göra verklighet av dem, säger Magnus Larsson, ordförande i Gotlands krögarförening.LÄS MER: Krögarna har ny plan för att öka turismen

Han säger att förhoppningen är att Gotland i ännu större utsträckning ska bli en väletablerad destination för måltidsturism, och han ser med stor tillförsikt fram emot de kommande tre åren.

– Målet med det här är ju att företagen som är med i projektet ska öka sin omsättning, Gotland ska få stärkt kompetens när det gäller måltidsturism på Gotland och vi ska även öka samarbetet inom näringslivet. Det känns väldigt kul att vi fått ihop det här och att det finns en så stark vilja att göra något tillsammans.

Förutom en projektledare ska även en kommunikatör anställas på halvtid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!