BESKEDET: Gotländskt taxibolag lägger ner

Taxibranschen har haft det tufft efter utbrottet av coronaviruset. Nu är det klart att ett gotländskt taxibolag lägger ner.

24 mars 2020 11:26

Under måndagen kom beskedet att ägarna till Taxi Norr lägger ner sin verksamhet – ägaren Andreas Björksved berättade om sitt beslut i ett inlägg på Facebook. Själva bolagsnamnet övertas dock av Taxi Söder och kunderna kommer bli kopplade dit. Andreas Björksved har tillsammans med en annan person drivit bolaget under de senaste åren. 

– Vi har gradvis gått mot en avveckling och egentligen tänkt köra på som vi gjort nu. Vi har varit det näst största bolaget och nu har vi varit två personer. Men det går inte, nu suger det för mycket pengar, säger Andreas Björksved. 

Taxi Norr har även varit uppe och kört i Sälen. Ägaren Andreas Björksved säger att det är coronaviruset som till slut lett till att man nu lägger ner verksamheten. 

– Vi har haft en tuff period efter sommaren och tänkte att det skulle ge lite plus i kassan igen. Sedan kom coronaviruset och det sa bara pang, allting dog. Det gick från 8 000 kronor till 500 kronor inkört per bil och dag. Jag känner väl att det inte var så här som jag ville sluta, säger Andreas Björksved och fortsätter: 

– Men om man ska gå ut med stil är det ändå en global pandemi som fäller en. Det är inga normala förutsättningar som varit nu. 

Vad ska du göra nu? 

– Jag har ett annat bolag, Miero, där jag arbetar med trafikledningssystem som systemutvecklare. Det kommer att bli mitt huvudfokus nu, säger han. 

Han skänker även en tanke till kollegorna i branschen.

– Jag vet att det är två till som kan vara på gång att lägga ner. Men det är en tuff tid för alla, det är inget att sticka under stol med. Jag håller alla tummar jag kan för dem. Allt kommer att komma tillbaka igen, det är bara att hålla ut. 

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid