BESLUTET: Påskmarschen 2020 ställs in

Nu är det klart att Påskmarschen ställs in till följderna av hur coronaviruset drabbat samhället. "Det är givetvis tråkigt", säger Magnus Olsson, verksamhetsledare vid Visby Centrum.

20 mars 2020 07:12

Coronaviruset har påverkat en stor del av samhället. Nu är det klart att Påskmarschen 2020 ställs in.

– Det är givetvis tråkigt att vi inte kan genomföra årets upplaga, för många är det en årlig familjetradition där flera generationer deltar tillsammans. Samtidigt är det inte möjligt att genomföra den i år och det hoppas och tror jag att alla förstår. Vi lovar dock att den återkommer nästa år, säger verksamhetsledaren Magnus Olsson vid Visby Centrum.

Äggen kommer dock att delas ut. De kommer att delas ut till människorna som jobbar inom bland annat vård och omsorg. 

–  Vi har även fattat beslutet att fördela ut de 4 300 beställda godisäggen till samtliga anställda inom vård, omsorg, polis och räddningstjänst på Gotland. Det gäller givetvis både offentligt och privatanställda. Självklart kommer även alla barn vid Barnavdelningen på Visby lasarett få påskägg precis som vanligt, säger Jenny Westfält, ordförande i Visby Centrum, och fortsätter: 

– Vi vill på detta sätt visa vår uppskattning för det fantastiska jobb som görs varje dag för att vi gotlänningar skall känna oss trygga och må bra.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid