Blondinbella går in med miljoner i gotländskt bolag

Entreprenören och bloggerskan Isabella "Blondinbella" Löwengrip går in i med en stora summa pengar i den gotländska frisörbokningstjänsten Wavy. "Det är ett par miljoner som vi får in", säger Miriam Nilsson, som är en av grundarna till bolaget.

18 januari 2017 13:17

Den gotländska frisörbokningstjänsten Wavy startades 2014 och har nu fått in flera tunga investerare. Under onsdagen presenterade bolaget att de fått in Isabella "Blondinbella" Löwengrip , Löwengrip Invest AB, samt Pingis Hadenius och Ida Backlund, grundare av Rapunzel of Sweden. Tre viktiga personer för bolaget framöver, menar grundarna.

– Ida Backlund är ett jättestort namn inom frisörbranschen och den som faktiskt ledde oss till Isabella Löwengrip. Både Isabella och Ida tar plats i styrelsen, säger Miriam Nilsson som grundade bolaget tillsammans med Fredrik Ampler och Robin Jakobsson.

Hon säger att Wavy nu får in välbehövligt kapital och framöver kommer de fortsätta arbetet med att få in ytterligare kapital i bolaget.

– Det är ett par miljoner kronor som vi får in nu, det är en mix av pengar och värderade marknadsföringsinsatser, säger Miriam Nilsson.

I en intervju med Breakit förklarar Isabella Löwengrip varför hon går in i bolaget.

“Jag har träffat bolag i samma nisch men de har varit riktade mot konsumenten. Det är svårt att ändra konsumentbeteende. Jag tycker det är mer intressant hur Wavy försöker hjälpa entreprenörerna”, säger Isabella Löwengrip till sajten.

Den digitala bokningstjänsten har fokuserat på enkelheten för konsumenter och frisörsalongen. För konsumenten finns en mobilapp och salongen använder sig av en ipad. Nu är siktet inställt på att ta större marknadsandelar i Sverige och sedan satsa vidare på större marknader än enbart Sverige.

– Vi siktar på att fortsätta etablera oss på den svenska marknaden, vi finns på ett antal orter och det ska vi nu gasa vidare på, säger Miriam Nilsson.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid